MiljöRapportens logotyp

MiljöRapporten kommenterar

  • Snart premiär!
  • Snart är det premiär för de nya journalistiska produkterna som blir resultate... »

Hållbar karriär

Lista: 6 hållbarhetstjänster du inte tänkt på

2016-03-09 12.10

Det kan vara svårt att välja inriktning när det gäller att göra karriär inom hållbarhetsområdet. Här listar TriplePundit tjänsterna du kanske inte tänkt på.

1. Missionsdriven marknadsförare
Är du intresserad av marknadsföring? Det finns flera företag som både vill göra världen till en bättre plats och behöver marknadsförare. De kan exempelvis vara företag som arbetar med ekologiska-, rättvisemärkta- och energieffektiva varor eller tjänster. Många projektdrivna företag är för små för att ha särskilda tjänster inom hållbarhet, men har tillräckliga resurser för att anställa en person som arbetar med hela marknadsföringen.

2. Hållbarhetsansvarig på universitet/högskolor
Du kanske har funderat på att räkna ut ekologiska fotavtryck av ett bolag, men varför inte göra det av en högskola eller ett universitet? Många universitet/högskolor är större än små företag och de står inför många av de hållbarhetsutmaningar som företag gör. Förutom att hantera insatser för att göra verksamheten grönare så kan universiteten behöva hjälp med att skapa kursplaner som inkluderar de utmaningar vårt samhälle står inför.

3. Analytiker inom hållbara investeringar
Impact investing är ett hett ämne just nu, medan mindre uppmärksamhet ägnas åt hållbara investeringar ofta kallade ESG eller SRI. Att arbeta som analytiker kan även omfatta analyser av ESG samt hantering av aktieägares kampanjer inom miljö- och sociala frågor.

4. PR-konsult med fokus på hållbarhet

PR och kommunikation är viktiga delar för ett företag. Att arbeta inom ett kreativt företag kan innebära att man får utforma produkter som ska vara hållbara ur många perspektiv samt kampanjer på exempelvis sociala medier som kan förändra offentliga beteenden.

5. Betald praktik på NGO
När du hör ordet praktik – tänker du sannolikt på sommartider eller deltidsroller som du haft under studietiden. TriplePundit, som utgår från amerikanska förhållanden, skriver att vad många arbetssökande inte inser är att vissa ideella organisationer ofta anställer praktikanter för heltid. Dessa typer av avtal används ofta som ett sätt för ideella organisationer att under längre tid se om personen platsar, för att sedan ge en permanent ställning inom organisationen.

6. Tjänst inom stiftelse
Tjänster inom stiftelser är ofta eftersökta, men om du har djup kompetens inom ett visst ämnesområde eller har arbetat i flera år i en ledarskapsroll inom den ideella sektorn, kan du platsa för en roll inom en stiftelse. Stiftelser har ofta tjänster inom finans och kommunikation, så har du de färdigheterna – sök!


DELA
Lediga jobb
Inga lediga tjänster hittade.
MiljöRapporten

Postadress
MiljöRapporten, Bonnier Business Sustainability
113 90 Stockholm

Besöksadress
Torsgatan 21, 113 21 Stockholm

Producerad av